Vangstberichten

Vangstberichten

Laatste visweekend van 2018

Zondag 30 december laatste vistripje van 2018! Met een klein briesje uit de zuidkant koers gezet naar de wielingen noord waar het aas na het laten zakken van het anker al snel de grond raakte! De dame en heren hadden er zin in! Weinig stroom weinig vis? Welnee met doodtij geankerd, en het duurde dan ook niet lang voor de eerste hengel al stond te rammelen!
Dat ging behoorlijk lang door tot het tij er een beetje uitging. De emmers waren op dat moment al heel goed gevuld zal ik maar zeggen. Toch nog even koers gezet naar een ander plekje waar het ook niet echt verkeerd was met de vangst.
Ik had met Myrthe nog wat goed te maken omdat ze afgelopen zomer eens was mee geweest en weinig vis had gevangen!
Dat is goed gelukt volgens mij. De andere vissers moesten goed hun best doen om haar bij te houden!
Een zeer geslaagde dag met veel leute, veel vis en een prima gezelschap!
Bedankt voor deze mooie dag, en namens de schippers van de Jan-van-gent een goed uiteinde en we zien jullie weer in 2019!

Weekend 20-21 /10/2018

Met een mooie zonsopgang gingen we aan boord van de Discovery en vertrokken we richting Vlissingen. We zijn het eerste maal voor anker gegaan nabij het wrak de Stella op de Spijkerplaat. Na 10 minuten vingen we al de eerste scharren en wijtingen en dit bleef aanhouden tot bij hoog water. Hier na gingen we een nieuwe ankerplaats opzoeken op de rand van het vaarwater. Op deze plaats werd een verassende
vangst neer gezet: een fint.

 

 

 

 

September 2018

Tijdens het haaien festival heeft Seppe de prijs van kleinste haai gewonnen en onze schipper samen Werner hebben de grootste haai gevangen. In totaal zijn er 31 haaien gevangen over 2 dagen. Ook in September werden er ook zeer veel scharren, tongen en Pladijzen op gevist

 

 

 

 

 

10/08/2018

Zelfs bij Onty zijn de tongen niet veilig en bij onze schipper,er werd een mooie vangst gerealiseerd. Bij de laatste tongen marathon werden een 75 maatse tongen werden gevangen.

 

 

Het stond al lang op de bucket list, maar afgelopen donderdag en vrijdag was het zover: met 4 vrienden eindelijk eens een vistripje met Marc om op gevlekte gladde haai te gaan vissen. De haaien beten uitstekend, waarbij minstens 1 haai per persoon gevangen werd. Als bijvangst kwamen enkele mooie tongen aan boord, wat gesmaakt heeft :-).

 

 

 

               Maandag 6 April, de eerste visstocht is een feit!! Het was een hele mooie visdag die wel wat traag op gang kwam met de vangsten, tot uiteindelijk iedereen de smaak te pakken kreeg en de vissen met 2 en 3 tegelijk naar boven kwamen. Iedereen heeft een mooi aantal vis kunnen vangen variërend van schar,wijting,bot en een enkele tong!


Hoi visvrienden
Zat. 11 april
Eindelijk was het zover dat we voor de eerste keer met de prachtige catamaran meekonden de schipper albert kenden we al we gaan al vele jaren mee vissen met albert . Vandaag stond er een pittig windje zw 6 bf maar met de catamaran is dat best te doen. We zijn naar de hompels gevaren daar aangekomen was schipper albert een bakkie koffie gereed aan het maken en voor de koffie klaar was waren al verschillende scharren gevangen en dat ging de hele dag door
we hadden allemaal een mooi portie gevangen en er waren vandaag ook nog 5 tongen aan boord. zoals altijd ons weer goed geamuseerd en gelachen daar doen we het tenslotte voor we kijken er al naar uit voor de volgende trip.
Vr. gr. pierre


                                                     Zondag 12 April weer een mooie visdag met de jeugd en begeleiders. De schar kwam weer in grote getale aan boord, waarna iedereen na een vemoeiende dag vissen een mooi portie vis mee naar huis kon nemen!

______________________________________________________________________

20150525_131136 20150525_113531 20150424_124052 20150419_16142320150424_110637

vrijdag 24 April met de Discovery.
Prachtige dag mooi weer en windstil dus dat kon niet beter!
Gevist met 6 man aan boord en veel vis gevangen variërend van schar, bot, wijting en tong!
Een paar prachtbeesten bij!
Grts luc

______________________________________________________________________

Zaterdag 6 juni een hele mooie en gezellige open dag gehad op de Jan-van-gent.
Met een leuk gezelschap en de nodige drankjes en hapjes is er veel informatie uitgewisseld met de belangstellenden! Om 15.30 hebben we nog even plaats gemaakt voor de Festijn om de mensen van boorde te laten. Zo was daar de gelegenheid om nog even de haven uit te varen, en de mensen gelijk kennis te laten maken met de stabiliteit en snelheid van de catamaran.
Iedereen die aanwezig was bedankt voor de belangstelling en hopelijk tot ziens op de Jan-van-gent!!

_______________________________________________________________________

20150614_083613

Zondag 14 Juli weer een mooie visdag. Het was lekker rustig op het water. Waar moeten we naartoe? De vangstberichten waren overal niet echt om over naar huis te schrijven. Even een paar plekken proberen waar er mogelijk wel wat vis zou kunnen zitten. En dat pakte goed uit. Eerst werden er een paar haaitjes gevangen met af en toe een wijting en schar. Met nog een paar keer verkast te zijn is er toch wel vis boven water gekomen met als klap op de vuurpijl 4 mooie zeebaarzen! De variatie van vis aan boord was goed te noemen haai, schar, wijting, bot, makreel, poon, tongschar en zeebaars.

________________________________________________________________________

Zondag 28 Juli met de Discovery op jacht naar de haaien.
De missie was zeer geslaagd met de tot op dit ogenblik grootste haai van 102 cm gevangen door ondergetekende. Ook veel mooie tongen, wijting, schar en bot aan boord!
twas weer een leuke en zeer mooie visdag!
grts luc

__________________________________________________________________________

10 juli wezen nacht vissen op de Jan-van-gent. Het begon een beetje traag maar na 2 uur begon het leuk te worden! Mooie grote tongen werden er gevangen dus een leuke en gezellige nacht op de jan van gent!

_________________________________________________________________________

Woensdag 22 en donderdag 23 Juli het tongenfestival, georganiseerd door de Dncv, meegevist met allebei de dagen een boot vol met hele goede vissers!! De afgelopen weken hebben we best wat mooie tong gevangen maar tijdens het tongenfestival waren ze ver te zoeken. Er werden wel wat tongen gevangen aan boord maar dit was helaas net niet genoeg voor de eerste maar wel een mooie tweede plaats! Alle vissers bedankt voor deze mooie dagen, we hebben zeker weer genoten!!

De noordzeevissers

________________________________________________________________________

Zondag 2 Augustus nog eens gaan proberen op de tong en haai met de Discovery!
Prachtig weer en bijna geen wind, van zulke dagen moet je profiteren.
Er werd wel hier en daar wat tong gevangen maar niet overdreven,
tot ik ineens een kleine aanbeet had, hengel genomen en beginnen draaien.
Amaai ik wist direct wat er aan hing, slip open en laten gaan tot 5 maal toe door de slip!
Ik wist dat dit de grootste tot nu toe gevangen haai ging zijn.
Marc stond klaar met het schepnet toen het beestje bovenkwam, en mijn vermoeden werd bevestigt! En mooie haai van 118cm en 8.900 kg wat een prachtbeest!
2 minuten later vang ik er nog een dit maal wat kleiner maar toch nog 92 cm. Het gewicht weet ik niet, vergeten wegen ik was nog onder de indruk van de eerste!
Nog twee mooie tongen en twee botten en mijn dag kon niet meer stuk.
De makkers vingen ook link en rechts nog wa tong kleine haaitjes waaronder nog een van 80cm!
een dag om nooit nog te vergeten op de discovery                                                        grts Luc

______________________________________________________________________

20151017_091635_resized 20151017_091645_resized 20151017_105942_resized 20151017_114113_resized 20151017_114138_resized 20151017_114152_resized

Zaterdag 17 Oktober weer een hele mooi visdag gehad. Met een mooie ploeg vissers naar de visplek toe gevaren en het duurde niet lang voor het aas de bodem raakte. Het eerste uur was er eigenlijk net iets te veel stroming maar dat maakte voor de wijting niets uit! Die kwamen met grote getalen, van mooi formaat aan boord. Toen de stroming minderde was het de beurt aan de schar die met nog grotere getalen aan boord kwamen. Ook allemaal van mooi formaat. De inwendige mens werd ook weer goed voorzien vandaag, van koffie, snert, cake tot een lekker broodje met salade. Aan het einde van de visdag werd onder het genot van een biertje aan boord nog effe de dag doorgenomen met de vissers. Iedereen had een mooie kluts vis mee naar huis! De dag kon niet meer stuk!!

______________________________________________________________________

Afgelopen zondag 01-11-2015 de allereerste Breskens cup gevist. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en was het een fantastische dag met heel mooi weer!!
Om 8 uur met een leuk gezelschap van 15 vissers, verdeeld over de Jan-van-gent en de Discovery, de haven van Breskens uitgevaren richting de visplek. Nadat Bart om 9 uur het startsein gaf duurde het niet lang voordat alle onderlijnen de bodem raakten! De eerste vissen kwamen al snel aan boord, hetgeen niet vreemd is omdat er op het moment heel veel schar en wijtingen worden gevangen!
Zo ging het de gehele morgen door dus voor eten was er niet veel tijd, maar voor de soep tussen de middag werd er toch even tijd vrij gemaakt! Ook na de middag bleven de scharren en wijtingen aan boord komen. Zo af en toe ook nog een grote bot waarvan de grootste met een lengte van 46 cm door Pierre werd gevangen. De grootste schar met een lengte van 34 cm werd gevangen door Marc. Om 14.30 uur werd het eindsignaal gegeven en werd er weer koers gezet richting Breskens.
Ondertussen werd de vis schoongemaakt en de zakken met vis werden al een klein beetje vergeleken. De weging bracht dan uiteindelijk de winnaar naar voren. Met een gewicht van 19,880 kg werd Dennis de winnaar met op de voet gevolg door Marc met 18,320 kg en Jurgen met 17,380 kg. Proficiat mannen met deze mooie prestatie!
Onder het genot van een drankje vond de prijsuitreiking plaats in café De Platte Knoop waar de wisselbeker werd uitgereikt aan de winnaar. Er ook nog flink werd nagepraat over deze mooie dag! Iedereen heeft het goed naar hun zin gehad. Na de prijsuitreiking was er nog een buffet om de hongerige magen van de vissers te vullen.
Alle vissers bedankt voor deze mooie dag. We hebben er weer van genoten en er is weer veel gelachen. Graag zien we jullie terug om nog eens een lekker dagje te gaan vissen en volgend jaar weer de Breskens cup mee te vissen op 11-11-2016!!
De einduitslag:
1. Dennis Herwegh 19,880 kg
2. Marc Franckaert 18,320 kg
3. Jurgen Maenhout 17,380 kg
4. Hedwig vd Catsye 16,620 kg
5. Pierre Verhoft 16,500 kg
6. Luc Keppens 15,140 kg
7. Jens de Vrieze 14,280 kg
8. Jacques Ritico 13,500 kg
9. Serge Klomp 13,140 kg
10. Dave Shore 11,980 kg
11. Ronald Verbergt 9,700 kg
12. Jochen de Baere 9,580 kg
13. Sylvan 9,300 kg
14. Ronny Verbruggen 8,860 kg
15. Luc Dias 5,580 kg

De mooie wisselbeker werd beschikbaar gesteld door Bart en Wendy van Nagelstudio Wendy Merrelaar!
De prijzentafel werd mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:
F.M. Parket, Luc keppens, Cafe de Platte Knoop, hengelsportzaak Het Loze vissertje, hengelsportzaak JR Tackle, Breskens yachtservice, Garage Dias.                          Foto’s van de Breskens cup zijn te zien op de pagina Foto’s!!

______________________________________________________________________

Maandag 25 Janurai 2016 de Snertcup gevist met een gezellige groep vissers. Er waren veel inschrijvers verdeeld over een 7 tal boten. Toen rond 9 uur het startsein werd gegeven kwam de vis al snel aan boord. Met het keren van het tij werden vangsten wel iets minder maar werd er toch regelmatig vis boven gedraaid. Om 15.30 uur terug naar Vlissingen voor de weging en prijsuitreiking. Jurgen Maenhout werd als winnaar op de Jan-van-Gent en als winnaar van de Snertcup uitgeroepen. Proficiat Jurgen.                                                                                                                            De foto’s van de snertcup zijn te zien op de pagina Foto’s!!

______________________________________________________________________

Afgelopen zaterdag 20 februari, ondanks de wind toch nog een dagje gevist met de Discovery. Er werd weer prima gevangen scharren, wijtingen en een 7 tal mooie gullen werden er aan boord getakeld! Al met al was het weer een prima visdag!

WP_20160220_12_33_58_Pro[1]WP_20160220_12_34_08_Pro[1]

______________________________________________________________________

Nadat we de eerste datum voor de jeugddag moesten afzeggen vanwege het slechte weer, hebben we deze maandag 16 mei gelukkig kunnen inhalen! Het was een super weertje weinig wind en veel zon, het ideale weer voor onze jeugdige vissertjes! Er was een mooie opkomst van 13 kinderen, in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar die we hebben verdeeld over de Jan-van-gent en de Discovery. Het was de bedoeling om zoveel mogelijk vis te vangen met zoveel mogelijk kilo’s. Dat is door de dames en heren prima gelukt. Er zat vis genoeg en er werden leuke aantallen boven gedraaid! Ook moest natuurlijk door het harde werken de inwendige mens ook verzorgd worden, dus werden er broodjes en frisdrank geserveerd aan boord. Om ongeveer 15.15 uur waren we terug in de haven en werd de vis gewogen. Na de weging was het bijeenkomen in cafe De platte knoop voor de prijsuitreiking en een lekker bord frietjes met frikandel en natuurlijk ook een lekkere ijsco! Als winnaar kwam Seppe naar voren met een gewicht van 8,4 kg op de voet gevolgd door Jordy met 7,7 kg en Hayly met 6,6 kg! Proficiat met deze mooie prestatie! Voor iedereen was er een medaille en de eerste 3 gingen met een mooie beker naar huis. Er was ook nog een leuke prijzentafel waar de kids nog iets mochten uitzoeken. Wij bedanken de kinderen en hun begeleiders voor deze geslaagde dag en hopen dit volgend jaar te kunnen herhalen!! Ook bedanken wij de sponsors die gezorgd hebben voor de prijzentafel en al het lekkers dat aanwezig was: JR Tackle, F.M. Parket, Bart en Wendy Merrelaar en natuurlijk onze voorzitter Luc Keppens!!

1 Seppe 8,4 kg
2 Jordy 7,7 kg
3 Hayly 6,6 kg
4 Berent 6,5 kg
5 Yana 6,2 kg
6 Sterre 6,1 kg
7Jordan 5,9 kg
8 Arwen 5,6 kg
9 Jordan 5,0 kg
10 Emelie 4,8 kg
11 Ilona 4,1 kg
12 Alisia 3,8 kg
13 Jelko 2,5 kg

______________________________________________________________________

Een variatie van vis op de Discovery op 18 Juni. Van tong, bot en schar tot een paar mooie haaien!

WP_20160618_07_43_40_Pro[1]WP_20160618_07_43_42_Pro[1]WP_20160618_07_44_29_Pro[1]WP_20160618_07_44_37_Pro[1]WP_20160618_07_45_10_Pro[1]WP_20160618_11_37_46_Pro[1]WP_20160618_11_40_35_Pro[1]WP_20160618_13_41_58_Pro[1]

______________________________________________________________________

De laatste maanden worden er best wel haaien gevangen op de Jan-van-gent en de Discovery! De foto’s spreken voor zich, het zijn hele mooie exemplaren!

13835523_10209967954983814_1763513123_o13835673_10209967955623830_1132333774_o13838097_10209967959743933_1287171436_o13839848_10209967956383849_1726625233_oAfb0014Afb0022IMG-20160801-00519IMG-20160808-WA0006IMG-20160808-WA0007WP_20160618_07_45_10_Pro[1]WP_20160618_07_44_29_Pro[1]IMG_1274

IMG_1288IMG_1287IMG_1279IMG_1275

______________________________________________________________________

De laatste maanden zijn de vangsten van schar en wijting behoorlijk goed!! Zowel op de Jan-van-gent als op de discovery vliegen de scharren en wijtingen je om de oren. De foto’s hieronder zeggen genoeg!

20161112_153346_resized20161204_090510_resized20161204_093409_resized20161204_104417_resizedimg-20161114-00627img-20161203-00653img-20161206-00663wp_20161203_10_08_31_prowp_20161203_10_12_18_prowp_20161203_11_39_46_prowp_20161203_15_53_20_pro

______________________________________________________________________

Het is weeral een tijdje geleden dat ik hier een vangstberichtje heb geplaatst. Ik krijg ook vaak de vraag waar de vangstberichten geplaatst worden. Meestal (bijna altijd dus) schrijf ik de vangstberichten op ons Facebook account. Ik ga toch proberen om hier ook regelmatig weer een berichtje te schrijven!

Laten we beginnen met zaterdag 30 september 2017. Het was de afgelopen dagen een beetje rustig met de vis, terwijl de weken daarvoor de vangsten toch goed waren. Luie getijden luie vis zullen we maar zeggen. Na een keer verkast te zijn kwamen er gelukkig toch wat scharren aan boord! Iedereen wist een leuk portie vis bij elkaar te vangen. De aantallen waren niet overdreven groot, maar we konden toch redelijk tevreden huiswaarts keren!

______________________________________________________________________

Hieronder wat foto’s van de afgelopen maand oktober 2017. Ik heb er zomaar een paar uitgezocht en hier geplaatst. Zoals je kunt zien waren de vangsten helemaal niet slecht met andere woorden, de vangsten waren super. Er zat wel eens een mindere dag tussen maar dan nog werd er heel goed vis gevangen!

______________________________________________________________________

Een beetje verlaat berichtje van de Breskens Cup die werd gevist op woensdag 27 december 2017. Met een 20 tal vissers verdeeld over 3 boten, de Jan-van-gent, Discovery en de Yves richting de kop van de plaat!

Het was effe twijfelen waar we naartoe gingen omdat het nogal flink had gewaaid diezelfde nacht. Op de kop van de plaat was het gelukkig prima te doen, alleen de maatse vis liet het een beetje afweten! Het werd dus een spannende strijd op de 3 boten en het ging redelijk gelijk op met de vangsten, maar toch heb je weer van die vissers die net wat meer, of een vis vangt die extra punten oplevert!

Dat was het geval voor één van de vissers die er een gulletje uitdraaide en er met de eerste prijs vandoor ging! Proficiat Dennis! Na het vissen was de prijsuitreiking in Café de Platte Knoop waar er een drankje en een broodje kon worden genuttigd, welke werden verzorgd door Hedwig vd Catseye en Bert Veldeman.
Het was weer een prima geslaagde dag en we zien weeral uit naar de editie van 2018! Alle deelnemers en schippers bedankt voor deze mooie dag!
De uitslag:
1 Dennis Herwegh
2 Björn Veys
3 Jurgen Maenhout
4 Jos Breugelmans
5 Werner Heymans
6 Stefan Liefting
7 Sjef Teunissen
8 Patrick Gazeau
9 Ronny Verbergt
10 Bert Veldeman
11 Rodney van Hoeve
12 Jessy Teunissen
13 Jan Bryon
14 Peter-Paul Puyenbroek
15 Hedwig vd Catseye
16 Bart Goethals
17 Jordan de Corte
18 Dave Shore
19 Luc Dias
20 Jules Bryon
21 Chris Gevers

Bootklassement:
1 Jan-van-gent met schipper Albert
2 Yves met Schipper Jos
3 Discovery met schipper Marc

We willen ook de sponsors bedanken die voor een leuke prijzentafel gezorgd hebben!
F.m.parket, Café de Platte Knoop, Robby fish, nagelstudio Wendy Merrelaar, Van Hoeve Parketvloeren, Sportvissers Nieuwpoort en Axa Bank

 

 

 

homepage foto

1 reactie

  • Balie.terneuzen@rensa.nl schreef:

    Zaterdag met klanten op de schar weesten vissen,het was fantastisch!

Geef een reactie